Skupština Vojvodine danas o pokrajinskom budžetu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Poslanici Skupštine AP Vojvodine na današnjoj sednici raspravljaće o predlogu pokrajinskog budžeta za 2017. godinu.Ovaj predlog na razmatranje uputila je Pokrajinska vlada koja ga je usvojila 10. decembra.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nakon sednice pokrajinske vlade na kojoj je usvojen predlog budžeta za narednu godinu, rekao je da će taj budžet biti za deset odsto veći od ovogodišnjeg.

Mirović je rekao da pokrajinski budžet za 2017. godinu premašuje sedam procenata republičkog budžeta, što je i ustavom predviđeno, a kako je istakao, Republička vlada će sa dodatnih 1,1 milijarda dinara pomoći refinansiranju pokrajinskog javnog duga, a uštede u visini od 200 miliona dinara koje iz toga proističu omogućiće da se budžetska sredstva usmere na različite prioritetne projekte.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović rekla je da je obim budžeta za 2017. godinu predložena na nivou od 63,6 milijardi dinara.

Predlogom budžeta predviđeno je da se tokom naredne godine na mesečnom nivou isplaćuje finansijska pomoć od 12 hiljada dinara porodicama sa troje i više dece, a za poljoprivredu će biti izdvojeno najviše sredstava u iznosu od osam milijardi dinara.

Izvor: RTV