Skupština Srbije danas počinje prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Počinje redovno jesenje zasedanje Narodne skupštine, a na dnevnom redu biće 11 tačaka, među kojima su Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i izmene Zakona o državnim službenicima.

Redovno jesenje zasedanje počeće uz postavljanje garde na ulazu u Dom Narodne skupštine i državnu himnu, a na prvoj sednici poslanici će razmotriti i izmene Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu treba da obezbedi jednake mogućnosti za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi i omogući dalje unapređenje rada javne uprave.

Ovaj vid edukacije biće sistemski organizovan i na republičkom i na lokalnom nivou, a najznačajnija novina je da će biti obavezan i za najviše funkcionere – ministre, predsednike opština i načelnike.

Taj zakonski predlog treba da doprinese podizanju kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima.

Predviđeno je da Nacionalna akademija funkcioniše kao nezavisna institucija, pod nadzorom Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i imaće mogućnost da potpisuje ugovore o saradnji sa vodećim svetskim univerzitetima.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR