Škola “Vojvoda Stepa” dobila novu salu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Voždovačka Osnovna škola “Vojvoda Stepa” dobila je danas novu fiskulturnu salu i 13 savremeno renoviranih učionica, čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra.

Svečanom otvaranju prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da vlada ulaže u mlade, da je za rekonstrukciju voždovačke škole izdvojeno 1,6 miliona evra, te dodao da se trenutno za 240 objekata u Srbiji radi projektna dokumentacija ili je rekonstrukcija u toku.

Vučić je rekao i da je veoma važno da deca mogu da nauče na greškama iz istorije, ali i da mogu da budu vaspitavana da upravljaju savremenim tehnologijama.

“Uveren sam da po tom pitanju ne moramo i ne smemo da zaostajemo za razvijenim svetom”, rekao je Vučić.

On je deci poručio da im nisu najbolji prijatelji oni koji im govore da ne uče i da ne rade.

“Iako se nekada ljutite na tate i mame, kada kažu da zagrejte stolicu i učite još vise, moj savet je da naterate sebe da učite i radite jer ćete biti uspešniji u budućnosti”, rekao je Vučić.

On je istakao i da je vreme da se u tom delu Beograda izgradi i novi vrtić i nova zgrada za predškolsku decu, ističući da ćemo ove godine videti jasniji napredak u broju dece na nivou Srbije, ne samo na KiM, već i u drugim delovima zemlje.

Premijer je deci poručio da zaborave na nasilje u školi, da brinu o svojim drugarima i drugaricama, jer, kaže, samo ujedinjeni mogu da postignu bolje rezultate.

“Tuče, nasilje i problemi ne rešavaju ništa, samo rad i sloga su ono što će vas dovesti do boljih rezultata. Da budete uspešniji od nas, da vaša generacija bude bolja i da Srbiji donesete još veću sreću i uspeh”, poručio im je Vučić.

On je učenicima rekao i da se lepo igraju u fiskulturnoj sali, ali i da iskoriste 13 novih učionica na pravi način.

“Iako su me mnogi zvali predsednikom vlade za toalete, kako god da me zovu, drago mi je da mogu da kažem da je ovoj deci lepša škola i da im je bolje”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug