Sezonu na Novosadskom sajmu otvaraju Međunarodni dani energetike

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ovogodišnja sezona na Novosadskom sajmu počinje Međunarodnim danima energetike i investicija čije je održavanje planirano 2. i 3. marta.

Organizatori su :Novosadski sajam, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Centralno evropski forum za razvoj-CEDEF.Grad partner je Novi Sad.
Uz učešće domaćih kompanija, biće priustne i kompanije i institucija iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i zaštite živtne sredine iz Mađarske, koja je zemlja-prijatelj manifestacije, rečeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković kazao je da će biti održano niz savetovanja i predavanja na kojima će učestvovati ekspreti, učestvovaće i proizvođači opreme, kao i potencijalni domaći i strani investitori.– U četvratk će Sekeratrijat za energetiku i mineralne sirovine s predstavnciima šest lokalnih sampouprava u Vojvodini – Titel, Nova Crnja, Pećinci, Subotica, Sremski Karlovci i Bečej – potpisati ugovore o sufinasiranju rekonstrukcije javne rasvete u vrednosti od 22.000.000 dinara, a s desetak poljoprivrednih gazdinstava biće potpisani ugovori o korišćenju solarnih sistema za navodnjavanje vrednih 7.700.000 dinara – rekao je Stanković.

Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, Međunarodni dani energetike i investicija izuzetno su značajna manifestacija jer je energetika tema 21. veka, a boravak velikog broja stručnjaka iz ovih oblasti, kao i potencijalnih investitora izuzetna je prilika za lokalne samouprave da ostvare kontakte, povežu se s investicionim partnerima zaintersovanim za saradnju u oblasti energetike, infrastrukture, vode, ekologije.

Izvor: dnevnik.rs