Sastanak ministra odbrane s ambasadorom Slovenije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Beogradu Vladimirom Gasparičem.

Tokom sastanka razmenjeni su stavovi o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje u oblasti odbrane, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu u uslovima dinamičnog bezbednosnog okruženja, kao i o razmeni arhivske građe.

Sagovornici su se saglasili da su razvijeni ukupni odnosi dve zemlje dobar osnov za još kvalitetniju saradnju u oblasti odbrane, gde se otvaraju široke mogućnosti koje odražavaju obostrane interese.

Ministar Đorđević je istakao da Ministarstvo odbrane nastavlja sa izbalansiranom politikom odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima.

Prema definisanim stavovima Vlade, a u pravcu evropskih integracija, Srbija se trudi da, transparentnom politikom saradnje i razvojem ekonomskog prosperiteta svih država u okruženju, utiče na smirenje situacije u regionu.

Ministar odbrane zahvalio je na profesionalnom angažovanju pripadnika oružanih snaga Slovenije u sastavu KFOR budući da je osim obezbeđenja uslova za miran život srpskog stanovništva na prostoru južne srpske pokrajine, izuzetno značajno i očuvanje srpske istorijske i kulturne baštine tog prostora.

Izvor: Ministarstvo odbrane