Sastanak ministra Đorđevića sa načelnikom Generalštaba UAE

0
Foto: mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata general-pukovnikom Hamadom Mohamedom Tanijem Al Rumaitijem.

Tokom razgovora konstatovano je da dobri politički odnosi dveju zemalja predstavljaju osnov za uspostavljanje bolje saradnje u oblasti odbrane, a moguće oblasti za njen razvoj i intenziviranje su vojnoekonomska i naučnotehnička, ali i vojno-vojna saradnja, o kojoj je bilo više reči prilikom sastanka načelnika generalštabova Srbije i UAE.

Ministar Đorđević predstavio je svom sagovorniku vojno-školske, vojnomedicinske, istraživačke, razvojne i opitne kapacitete sa kojima raspolažu Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i istakao spremnost da partnerskim državama predstavimo potencijale Srbije za saradnju u oblasti odbrambenih tehnologija i za rad na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i proizvodnje.

Đorđević je naglasio da unapređenje kapaciteta preduzeća Odbrambene industrije Srbije vidimo kao zamajac razvoja privrede cele zemlje i podizanja njene tehnološke baze.

Izvor: mod.gov.rs