Sastanak ministara odbrana Srbije i Grčke

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar nacionalne odbrane Republike Grčke Panos Kamenos, potvrdili su na današnjem susretu tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje i opredeljenje za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Grčki ministar odbrane je naglasio da je politička podrška Grčke Srbiji nedvosmislena. Odnosi dve naše zemlje su više nego odlični i na nama je da to maksimalno iskoristimo i za unapređenje bilateralne vojne saradnje, istakao je ministar Kamenos.

Ministri su se saglasili da saradnja u oblasti odbrane prati nivo ukupnih bilateralnih odnosa i težišno se odvija u oblasti vojnog obrazovanja i obuke, te je upravo u toku prva zajednička vežba specijalnih jedinica dveju vojski „FALCON 17“. Reč je o konkretnom rezultatu zvaničnih susreta načelnika generalštabova i dogovora koje su postigli komandanti kopnenih vojski, te je potrebno nastaviti sa susretima na najvišem nivou kako bi se pronalazile nove mogućnosti za povećanje broja vežbi i što kvalitetnije unapređenje vojne saradnje.

Ministri Đorđević i Kamenos potpisali su Memorandum o razumevanju između vlada dve države o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra (AMSCC).

Izvor: mod.gov.rs