Saradnja Novog Sada, Pokrajine i Vojske Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, a nakon toga zvaničnici su obišli kasarnu “Jugovićevo“ u Novom Sadu.

Tom prilikom oni su razgovarali o saradnji Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade sa Vojskom Republike Srbije, kada je reč o važnim temama poput rešavanja stambenih pitanja pripadnika VS, imovine VS i slično.

vucevic

„Reč je o složenom procesu o kojem smo više puta razgovarali i ubeđen sam da zajedno možemo obezbediti Vojsci Srbije najbolje uslove za rad na teritoriji našeg grada, ali i da Novi Sad može iskoristiti kapacitete kojima danas raspolaže VS, za širenje grada po urbanističkim planovima. Bitno je da smo okupljeni oko istog cilja, a to je da naša država bude jača u svakom pogledu “ naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

vucevic

„Stvari se menjaju na bolje. Povećali smo im dnevnice, uveli solidarne nagrade za rođenje deteta, mogućnost refinansiranja stambenih kredita, razgovaramo sa Gradom i Pokrajinom o tome kako da obezbedimo zapošljavanje njihovih supružnika, jer nam je cilj da učinimo vojnički poziv atraktivnijim. Na aerodrom “Batajnica“ stigla je prva grupa “Migova“, naše vazduhoplovstvo se razvija, a očekujemo da ćemo dobijati pomoć i iz oblasti kopnene vojske, i tako nastaviti da jačamo našu zemlju“, rekao je Aleksandar Vulin.

On je takođe istakao da su u toku intenzivne pripreme za 20. oktobar kada će biti predstavljeni “Migovi“, ali i projekat “1500“ koji pokazuje kako izgleda najmodernije opremljen vojnik, i Vojska Srbije kakvoj se teži, i pozvao građane da tog datuma dođu na aerodrom u Batajnici i prisustvuju prezentaciji Vojske Srbije.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR