SAD podržavaju članstvo Srbije u Evropskoj uniji

0
Bolnica VITA Novi Sad
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa američkim kongresmenom Tedom Poom, i tom prilikom ga upoznala sa dosadašnjim ekonomskim i političkim reformama i rezultatima Vlade Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.
Brnabić je naglasila da je za Srbiju, pored evropskih integracija, regionalna stabilnost takođe na vrhu prioriteta, i dodala da se kroz brojne susrete sa regionalnim liderima uverila u to da su i oni svesni da je saradnja neophodan preduslov za stabilnost regiona.

Po je ponovio da Sjedinjene Američke Države podržavaju članstvo Srbije u Evropskoj uniji, i pozdravio reforme koje Srbija na tom putu sprovodi.

On je potvrdio da je stabilnost regiona ključna, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, jer ohrabruje američke kompanije da u većem broju posluju u Srbiji.

Na sastanku je ocenjeno da su dve zemlje partneri u borbi protiv terorizma i da je potrebno dalje ozbiljno raditi na suzbijanju trgovine ljudima, što je važno pitanje od globalnog značaja.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR