Ruski hor s članovima poginulim u avionu gostovao i u Srbiji

0
Bolnica VITA Novi Sad

U avionu ruskog Ministarstva odbrane sa 93 ljudi koji se jutros srušio u Crnom moru blizu Sočija bilo je 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga „Ansambl Aleksandrov“.

Oni su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.
„Blic“ navodi da ovaj ansambl postoji već 90 godina i pored rodoljubivih izvodi i pesme o ljubavi, prijateljstvu, odanosti i druge. „Aleksandrov“ sačinjavaju izuzetni umetnici solisti, hor, orkestar i igrači i u svom sastavu je imao 146 članova.
U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima poput Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja. Hor peva na gotovo svim jezicima, uključujući i kineski, indijski, turski.
„Aleksandrov“ je već nekoliko puta nastupao pred beogradskom publikom. Poslednji put je bilo 2015. godine u Domu sindikata, a to je bio 11. po redu koncert ovog ansambla u srpskoj prestonici. Tada je publika uživala u pesmama poput „Oči čarne“, „Kaćuša“, „Kaljinka“, a posebno iznenađenje je bila i numera „Tamo daleko“.
Svojim umetničkim angažmanom „Aleksandrov“ je dao veliki doprinos negovanju autentične ruske tradicije i svetske kulturne baštine.

Izvor: Tanjug