Rezultati su dobri, moramo biti zadovoljni postignutim

0
Bolnica VITA Novi Sad

“Srpska napredna stranka izuzetno je zadovoljna rezultatima ostvarenim na nedavnim lokalnim izborima u pet opština, posebno u tri vojvođanske opštine” izjavio je za „Dnevnik“ potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Damir Zobenica.

U tri lokalne samouprave u Vojvodini smo ostvarili ubedljive pobede. U Odžacima smo oborili rekord svih dosadašnjih lokalnih izbora s nepunih 55 odsto glasova. U Vrbasu i u Kovinu ostvarili smo po 43 odsto. To su ozbiljni, dobri rezultati, tako da moramo biti zadovoljni postignutim.”
Za formiranje opštinskih vlasti, čini se, SNS neće imati mnogo problema jer su i stranke koje su vaši koalicioni partneri na republičkom i pokrajinskom nivou ostvarile dobar rezultat. Kojim ćete se principom rukovoditi kada je reč o formiranju novih lokalnih vlasti i kada građani tih opština mogu očekivati njihovo formiranje?

“Mislim da je potpuno logično da neki partneri s kojima imamo dobru saradnju na republičkom i pokrajinskom nivou budu i partneri s kojima ćemo formirati lokalnu vlast. To je očekivano. Naravno, pregovori još nisu započeli, oni nam tek predstoje, ali mislim da ne treba gubiti previše vremena i da se neće čekati zakonski rok koji je propisan za formiranje lokalnih vlasti, i da će posle praznika biti formirana vlast u sve tri opštine u Vojvodini.”
Zobenica navodi da rezultati predsedničkih izbora ne mogu da se porede s lokalnim jer su različiti razlozi zbog kojih se izlazi na izbore.

“Na lokalnim izborima više stranaka ima više kandidata za odbornike i time se potpuno menja slika u nekom stranačkom smislu nego kad su predsednički ili, pre svega, parlamentarni izbori. Tolika lista kandidata povlači njihove porodice, njihove prijatelje, i tu se glasa više za ličnost nego za stranke”, naglasio je Zobenica.

Izvor: dnevnik.rs