Reformama do dobrih rezultata u oblasti privrede

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević razgovarao je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o rezultatima postignutim u resoru za koji je zadužen, kao i o nastavku i unapređenju uspešne saradnje.

Knežević je svom sagovorniku predstavio pet prioritetnih oblasti u resoru Ministarstva privrede, kao i ciljeve za naredni period, izrazivši uverenje da će ministarstvo na čijem je čelu i dalje imati odličnu saradnju sa Delegacijom EU u Srbiji.

Ministar je istakao da je razmena iskustava za resor koji vodi veoma značajna, i izrazio očekivanje da će novi ambasador EU u Beogradu svojim autoritetom i diplomatskim veštinama doprineti još efikasnijem rešavanju svih važnih pitanja.

Fabrici se saglasio s tim da su komunikacija i zajedničko angažovanje veoma važni, jer svi moramo da pomognemo da proces pristupanja Srbije EU bude što brži.

On je iskazao zahvalnost ministru na predstavljanju rezultata u oblasti privrede, i pohvalio Ministarstvo i Vladu Srbije za sprovedene reforme u proteklom periodu, koje su i doprinele dobrim rezultatima.

Želim da vas ohrabrim da tako i nastavite, ali i da neophodne reformske poteze konstantno usklađujete sa potrebama tržišta, rekao je Fabrici.

Izvor: Vlada Srbije