Redovno jesenje čišćenje pijaca

0
Foto: nstrznica.co.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad je danas počelo redovnu akciju jesenjeg čišćenja pijaca. Preduzeće je angažovalo 18 svojih radnika, a polazna tačka je bila Najlon pijaca, navode u ovom saopštenju.

Plan Službe higijene je da se nakon čišćenja Najlon pijace pređe na manje pijace poput Kameničke, Petrovaradinske, Satelitske, Temerinske i Detelinarske, a završi sa Futoškom, Ribljom, Kvantaškom i Limanskom pijacom.

U okviru jesenjeg čišćenja, na svim pijacama će se izvršiti sanitarno pranje, čišćenje oluka i krovova i uklanjanje čvrstog i kabastog otpada, kako bi pijace bile spremne za zimu. Radnici angažovani na ovim poslovima su dodatno opremljeni gumenim čizmama i kabanicama, a kupljen je i dodatni alat.U toku jesenje sezone će se na Futoškoj, Ribljoj i Detelinarskoj pijaci vršiti dodatno čišćenje oluka, jednom nedeljno.

„Zahvaljujemo se  svim našim zakupcima, što vode računa o higijeni na pijacama i sklanjaju otpad za sobom, jer time doprinose lepšem izgledu i boljem radu pijaca“, navode u saopštenju JKP „Tržnica“.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR