Razvoj saradnje sa Tunisom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se u Tunisu sa ministrom odbrane Ferhatom Horšanijem, sa kojim je potpisao Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Dvojica ministara su razgovarali o mogućnostima za dalji razvoj bilateralne vojne saradnje i konstatovali realni potencijal za njeno unapređenje u oblasti odbrambene industrije, vojno-naučne i tehničke saradnje, obrazovanja i obuke, vojnog zdravstva kao i istorije i muzeologije.

Imajući u vidu standardno dobre i prijateljske odnose dve zemlje, Đorđević i Horšani su se saglasili da će Sporazum o saradnji u oblasti odbrane biti samo normativni okvir za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. U tu svrhu, navedenim sporazumom je predviđeno i formiranje Mešovitog vojnog komiteta.

Đorđević je naglasio spremnost da partnerskim državama predstavimo potencijale Srbije za saradnju u oblasti odbrambenih tehnologija i za rad na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i proizvodnje. On je istakao značaj unapređenja kapaciteta Odbrambene industrije Srbije koji su prepoznati kao jedna od ključnih oblasti za dalje unapređenje budućih odnosa dveju zemalja.

Izvor: Ministarstvo odbrane