Razgovor sa sindikatima o platama u javnim službama

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić razgovarao je danas sa predstavnicima sindikata o predloženim rešenjima u Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama, kojim se reguliše radno-pravni status i plate zaposlenih u javnim službama.

Ružić je izrazio zahvalnost predstavnicima sindikata na konstruktivnom pristupu i izraženoj želji za dijalogom, i zamolio ih da nastave da dostavljaju svoje predloge i pismenim putem, kako bi se ostvarilo njihovo maksimalno učešće u cilju donošenja zajedničkih i prihvatljivih rešenja.

On je istakao da će se konsultacije sa predstavnicima sindikata svakako nastaviti i zakazao sledeći sastanak za narednu nedelju.

Uz predstavnike resornih ministarstava, sastanku su prisustvovali članovi UGS „Nezavisnost“, Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Sindikata uprave Srbije, Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Srbije, Sindikata kulture Srbije, Sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i Sindikata obrazovanja Srbije.

Izvor: Vlada Srbije