Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Saudijske Arabije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi Hanijem bin Abdulahom Mominahom, sa kojim je razgovarao o načinima za dalje unapređenje ekonomskih odnosa između dve zemlje.
Ambasador Hani bin Abdulah Mominah posebno je istakao mogućnost da Srbija kroz različite projekte konkuriše za sredstva Saudijskog razvojnog fonda. On je dodao da je pomenuti državni fond spreman da razmotri zahteve Srbije za kreditiranje projekata iz oblasti energetike, izgradnje putne infrastrukture i aerodroma pod povoljnim uslovima, kao i za dodelu bespovratnih sredstava za gradnju bolnica i objekata kulture i obrazovanja.
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i ambasador Hani bin Abdulah Mominah dogovorili su se i da u maju ove godine u Beogradu bude održan biznis forum u organizaciji privrednih komora dveju zemalja.
Ambasador Saudijske Arabije ukazao je i na potrebu potpisivanja bilateralnih međudržavnih sporazuma iz više oblasti, čime bi bila upotpunjena pravna regulativa u cilju daljeg unapređenja ukupnih odnosa dve zemlje.

Izvor: Vlada Srbije