Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Despotovu

0
Foto: Foto arhiva, mitrovica.info

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Despotovu izvode se u sklopu redovnih aktivnosti na sprovođenju Plana investicija za 2018. godinu JKP „Komunalprojekt“ Bačka Palanka, a investitor radova je Opština Bačka Palanka.

Ukupna dužina deonice koja se rekonstruiše je 900 metara od čega su završeni radovi na iskopu i polaganju cevi dužine 250 metara. Trenutno se na izgrađenoj deonici vrši dezinfekcija pod probnim pritiskom. U narednom periodu ugradiće se i preostalih 650 metara cevi.

Nakon pribavljanja potrebnih saglasnosti od strane republičkih organa, započeće se i sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Trg oslobođenja dužine oko 650 metara. U pripremi je i tehnička dokumentacija za bušenje novog dubokog bunara u Despotovu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica  izrazio je zadovoljstvo zbog velikog pomaka u rešavanju višegodišnjeg problema sa snabdevanjem vodom sa kojim se suočavaju meštani Despotova, te je istakao značaj rešavanja problema kanalizacije u Severnoj industrijskoj zoni u Bačkoj Palanci kojim će biti omogućeno priključenje novih privrednih korisnika na mrežu.

Direktor Bogunović je istakao i da su u Bačkoj Palanci započeti pripremni radovi na izvođenju rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Starogradskoj, ukupne dužine 150 metara, te da je u postupku izbor izvođača za deo radova na izgradnji primarnog kolektora kanalizacione mreže u Severnoj industrijskoj zoni ukupne dužine oko 1000 metara. Bogunović je naglasio i da su sredstvima obezbeđenim preko pokrajinskih fondova izgrađena i dva nova bunara. Tokom naredne nedelje očekuje se puštanje u rad bunara B9a na izvorištu Ristića put u Bačkoj Palanci, a započeti su radovi na bušenju bunara u Pivnicama.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.