Pušteno u rad postrojenje prirodnog gasa u Ostrovu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i generalni direktor Nisa Kiril Tjurdenjev pustili su danas u rad Nisovo postrojenje za proizvodnju i veleprodaju prirodnog komprimovanog gasa na gasnom polju Ostrovo koji će godišnje proizvoditi deset miliona metara kubnih tog gasa.

Antić je tom prilikom rekao da je ovaj projekat izuzetno značajan i dodao da je Naftna industrija Srbije značajna kompanija za Srbiju.

„Mi posebnu pažnju posvećujemo njenom daljem razvoju i očekujemo da nastavi da bude lider u svojoj oblasti i da bude jedan od najstabilnijih elemenata naše privrede i ukupne ekonomije“, rekao je Antić.

Navodeći da će tržište gasa da se širi, i da su zahtevi potrošača sve veći Antić je rekao da to nekada nije moguće pratiti razvojem kvalitetne infrastrukture koja može gas da dopremi i do industrije i do ostalih potrošača.

„Upravo iz tog razloga danas ovo postrojenje je izuzetno značajno jer upravo ono predstavlja mogućnost da odgovorimo na zahteve industrijskih potrošača bez izgradnje prenosne infrastrukture, odnosno gasovoda“, rekao je Antić.

Kako je objasnio, danas postrojenje Ostrovo može komprimovanim gasom da pokrije zahteve privrede u čitavom ovom kraju počev od kompanije Bambi koja je veliki industrijski potrošač pa do svih ostalih potrošača.

On je rekao da veruje da će sve ovo što vlada Srbije radi pre svega na privlačenju investicija i otvaranje novih fabrika i radnih mesta značiti i povećane zahteve ukupnog tržišta za gasom kao najznačajnijim energentom.

Izvor: Tanjug