Puštena u rad fabrika vode za piće u selu Šalinac

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman pustili su danas u rad postrojenje za prečišćavanje vode za piće u selu Šalinac kod Smedereva.

Mihajlović je istakla da će, zahvaljujući ovoj investiciji vrednoj 3,2 miliona evra, koja je realizovana donacijom Vlade Nemačke i kreditom KfW banke, više od 25.000 žitelja ovog kraja dobiti čistu i zdravu vodu za piće, što je za njih od najveće važnosti.

Nebriga o zdravlju našeg stanovništva mora da prestane i naša deca moraju da piju kvalitetnu vodu, poručila je ona, ukazavši i na to da Vlada Srbije ulaže gotovo 20 miliona evra u vodosnabdevanje kako bi u naredne tri godine više od 500.000 građana dobilo čistu i zdravu vodu.

Ona je naglasila da će ove godine biti završene fabrike vode u Vršcu i Užicu, dok će u naredne tri godine, u saradnji sa nemačkim partnerom, nova postrojenja za preradu vode dobiti i Aleksinac, Pirot, Kikinda, Sombor i Vrbas.

Izvor: Vlada Srbije