PS traži hitnu ostavku Jankovića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokret socijalista zatražio je hitnu ostavku zaštitnika građana Saše Jankovića, koji je danas najavio predsedničku kandidaturu, kako kako bi on u nastavku svoje kampanje trošio budžet partija DOS-a, a ne građana Srbije.

„Izjava Saše Jankovića da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima samo je potvrda onoga na šta je Pokret socijalista ukazivao sve ovo vreme. Sve što smo rekli o Saši Jankoviću bila je potpuna istina, a sve što je on govorio bila je laž“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje PS, Jankovićevo neprestano prisustvo u medijima, organizovanje političkih skupova pod okriljem institucije Zaštitnika građana, njegovi komentari o dnevnopolitičkim dešavanjima, blaćenje svoje države u inostranstvu, njegovi očigledni kompleksi u odnosu na premijera, bili su jasni pokazatelji kakve su njegove stvarne ambicije.

„Sada je potpuno jasno zašto je plata Jankoviću tri puta veća od premijerske i zašto mu je budžet države mali i smešan. Pored svoje bahatosti, danas je pokazao i neviđeno licemerje zato što će svoju političku kampanju nastaviti da vrši sa funkcije Zaštitnika građana“, ističe se u saopštenju.

Izvor: Tanjug