Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj “Velika Albanija”

0
Bolnica VITA Novi Sad

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj “Velika Albanija”, što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

“Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je ‘Velika Albanija’ i ujedinjenje svih Albanaca, gde god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu”, rekao je Vulin Tanjugu.

“Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumevanje za ljutnju Edija Rame i pretnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata”, rekao je ministar.

Izvor: Tanjug