Pripreme za „Čelik 2017“ na poligonu Nikinci

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, prisustvovali su na poligonu Nikinci pripremama pred predstojeću centralnu svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede, koja će na tom poligonu biti održana u utorak 9. maja.

Govoreći o scenariju centralne svečanosti, ministar Đorđević je najavio da će tom prilikom biti izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, a biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova, ali i pešadijskog naoružanja.

– U prikazima će učestvovati pripadnici vojske i policije, a naši građani će, putem TV prenosa, biti u prilici da vide čime raspolaže naša vojska, kao i mogućnosti novih proizvoda Odbrambene industrije Srbije. Veliki broj sredstava i njihovo dejstvo biće prikazani javnosti prvi put – naglasio je ministar Đorđević, dodajući da će na svečanosti u Nikincima, osim pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i MUP-a, prisustvovati i državni vrh, ministri u Vladi, predstavnici vojno-diplomatskog kora, kao i gosti iz inostranstva.

Centralnu svečanost, pod nazivom „Čelik 2017“, obeležiće atraktivan program, sa posebnim akcentom na prikaz dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa bojevim gađanjem.

Izvor: Ministarstvo odbrane