Prijem za učesnike „Nedelja tolerancije“ u Skupštini grada

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković, sekretar Skupštine grada Marko Radin i šef kabineta predsednika Skupštine Dejan Šijak primili su danas u novosadskom parlamentu učesnike projekta „Nedelja tolerancije – Među vama smo“, koje Udruženje „Vitezovi osmeha“ realizuju sa ciljem smanjenja segregacije i aktivnije socijalne i kulturološke integracije dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Učesnici ovog projekta, đaci Osnovne škole „Svetozar Marković – Toza“ i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ međusobno sarađuju kroz podsticanje krosgeneracijske saradnje i divergentnu kulturološku muđuvršnjačku razmenu, a današnju posetu Skupštini grada iskoristili su da domaćine upoznaju sa aktivnostima projekta.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić istakao je da mu je zadovoljstvo što je učesnike ovog važnog projekta primio u Skupštini grada, istovremeno im poželevši uspeha u radu.

Projekat „Nedelja tolerancije – među vama smo“, počinje danas i trajaće do 17. novembra. Tokom Nedelje tolerancije održaće se niz radionica, osmišljen je zajednički dramski nastup učenika dve škole, a biće održani Čas tolerancije i Festival tolerancije, kao dva centralna događaja sa velikim brojem učesnika.

Tokom posete, mladi gosti su obišli i Veliku salu Skupštine, gde im je sekretar Skupštine grada Marko Radin objasnio kako izgleda zasedanje gradskog parlamenta, kako odbornice i odbornici glasaju i o čemu najčešće raspravljaju tokom zasedanja.

Projekat „Nedelja tolerancije – Među vama samo“ realizuje se pod pokroviteljstvom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR