Prijave za subvencije u privatnim vrtićima

0

U skladu sa Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, za period septembar-decembar 2017. godine („Službeni list Grada Novog Sada“, broj 34/17), finansijska podrška pruža se roditelju, staratelju, hranitelju, odnosno usvojitelju (u daljem tekstu: roditelj) deteta o kome se roditelj neposredno brine, pod uslovom: da je državljanin Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište ako je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, i da u momentu podnošenja zahteva ne može da upiše dete u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“.

Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, počev od 1. septembra 2017. godine.  Mesečni iznos finansijske podrške utvrđuje se po detetu prema vrsti boravka, i to: 10.000,00 dinara za celodnevni boravak uzrasta od šest meseci do tri godine,  8.000,00 dinara za celodnevni boravak uzrasta od tri do sedam godina, 3.200,00 dinara za poludnevni boravak sa užinom i 2.800,00 dinara za poludnevni boravak bez užine.

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se  Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, od 1. avgusta do 30. novembra 2017. godine. Uz zahtev roditelj prilaže fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije, a uz njegovu saglasnost, službenim putem se pribavlja, uverenje o državljanstvu i prebivalištu, izvod iz matične knjige rođenih za decu, potvrda Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ da dete u momentu podnošenja zahteva ne može da se upiše u tu ustanovu, potvrda privatne predškolske ustanove o upisu deteta u tu ustanovu i rešenje o verifikaciji privatne predškolske ustanove.

Obrasci zahteva mogu se preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1. ili na sajtu Grada www.novisad.rs

Izvor: Grad Novi Sad

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.