Premijer posetio “Šnajder Elektrik DMS” u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Novom Sadu kompaniju “Šnajder Elektrik DMS”, gde je obišao prostorije i razgovarao sa rukovodstvom.

Premijera su dočekali direktor kompanije Dragan Popović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministri u vladi Ana Brnabić i Mladen Šarčević.

“Šnajder Elektrik DMS” je najveća i najuspešnija srpska regionalna softverska IT kompanija, po vlasničkoj strukturi “joint-venturre” kompanija čiji su vlasnici “Šnajder Elektrik” francuska multinacionalna kompanija i “DMS Grupa”, srpska kompanija čiji su vlasnici profesori sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Kompanija je razvila svoj originalni proizvod ADMS softver koji predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim mrežama velikih gradova u prisustvu obnovljivih izvora energije.

ADMS softver je američka konsultantska kompanija “GARTNER” proglasila za najkvalitetniji i najbolji proizvod na svetu, šest godina zaredom, od 2011. do 2016. godine.

Razvoj DMS softvera započeo je 1995. godine an Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na inicijativu “Elektrovojvodine”, a 2000. godine tim sa FTN-a prerastao je u kompaniju “DMS Grupa doo Novi Sad” koja je razvila “ADMS softver”.

“Šnajder Elektrik DMS” ima više od 1.000 zaposlenih stručnjaka i oko 100 saradnika sa Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, od kojih je oko 40 sa titulom doktora nauka.

Kompanija nekoliko godina sprovodi aktivnu politiku stipendiranja studenata za više od 250 mladih stipendista godišnje, kojima nakon završetka školovanja, nude mogućnost nastavka karijere u Šnajder Elektriku.

Izvor: tanjug/ RTV