Predstavljen budući tržni centar „Promenada Novi Sad“

1

Predstavnici kompanije „NEPI-Rockcastle“ koja je investitor budućeg najvećeg i najmodernijeg tržnog centra u regionu „Promenada Novi Sad“ prezentovali su pojedinosti vezane za tu značajnu investiciju, a zatim su zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem položili vremensku kapsulu na mestu gde će se nalaziti novi tržni centar.

– Novi Sad se budi, gradi i širi i to je znak da se ne bojimo promena. Ovo je jedan od najvažnijih investicionih ciklusa koji će se odigrati u narednim godinama u našem gradu i ponosni smo na činjenicu da je kompanija „NEPI-Rockcastle“ izabrala Novi Sad za svoje najveće ulaganje ikada. Mi ćemo kao Grad učiniti sve da imaju najbolje moguće uslove za poslovanje, da nemaju nikakve administrativne probleme kako bi u predviđenim rokovima završili investiciju. Potez oko tržnog centra će dobiti potpuno novu dimenziju i ovo će biti jedan od najlepših delova Novog Sada. Srećan sam što će ovde biti zaposleno oko 1500 ljudi, što će doći velike strane kompanije, kao i domaći privrednici koji će iznajmljivati prostor. Siguran sam da je dolazak ove kompanije, još jedna pozivnica drugim investitorima da dođu u Novi Sad. Taj dolazak se odrazio pozitivno i na budžet grada, tako da iz prihoda koje smo ostvarili od ove kompanije možemo da gradimo Domove zdravlja, da širimo javnu rasvetu, kupujemo nove autobuse, subvencionišemo boravak dece u privatnim vrtićima i ulažemo u ustanove kulture – rekao je gradonačelnik Vučević i izrazio nadu da će se i u buduće odlična saradnja nastaviti.

Generalni direktor „NEPI-Rockcastle“ (New Europe Property Investments) Aleksandru Morar istakao je da će tržni centar koji se gradi u svojoj ponudi imati veliki izbor brendova i zabavnih sadržaja.

– Mi smo dugoročni investitori i mi ne pravimo prostore da bismo ih prodavali. Mi gradimo kako bismo tim objektima upravljali na duge staze, i na taj način doprineli zajednicama u kojima se ti objekti nalaze. Smatram da će ovaj tržni centar biti jedna od društvenih atrakcija Novog Sada, poput starog jezgra grada koji je izuzetno lep. Izgradnja ovog centra u Novom Sadu je jedan od naših najskupljih projekata, ali mi razmišljamo na duge staze i verujemo da će ovaj tržni centar postati jedan od najboljih u regionu. Zahvaljujem se gradonačelniku Vučeviću i njegovom timu na podršci koju su nam pružili prilikom pokretanja ovog projekta, i želimo da izgradnja tržnog centra bude završena u planiranom roku sa minimalnim remećenjem mira ljudi koji žive u okolini – rekao je Aleksandru Morar.

Aset menadžer za projekte u Srbiji te kompanije Jelena Jevremović, istakla je da će „Promenada Novi Sad“ za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150 000 metara kvadratnih.

– Mi gradimo tržni centar koji će imati značajan uticaj na trenutnu mapu organizovane maloprodajne aktivnosti u Srbiji. „Promenada Novi Sad“ uspostaviće novu ravnotežu u ovom sektoru, stavljajući u perspektivu region van Beograda, kao ravnopravnu destinaciju moderne organizovane kupovine. Naš centar otvoriće potrebu za preko 1500 radnih mesta i kreiraće potencijal za privlačenje poslovnih mogućnosti i za druge firme, čime ćemo doprineti povećanju zaposlenosti u gradu. Sveukupno, budžet Republike Srbije prihodovaće za oko 20 miliona eura kroz različite vrste poreza i doprinosa – objasnila je Jelena Jevremović.

„Promenada Novi Sad“ na četiri nivoa maloprodajnog prostora i sa 1500 parking mesta, biće najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji. Kao takav, svakodnevno će privlačiti posetioce, nudeći jedinstvenu ponudu artikala kroz kombinaciju renomiranih internacionalnih i lokalnih brendova. „Promenada Novi Sad“ će sadržati fantastične zabavne sadržaje i u najsavremenijem objektu kao takvom, podići posetiocima iskustvo kupovine do najvišeg nivoa. U izgradnju tržnog centra „Promenada Novi Sad“ kompanija „NEPI – Rockcastle“ investiraće preko 100 milioa evra, a otvoriće potrebu za 1500 novih radnih mesta.

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici „NEPI – Rockcastle“ ostavili su svoje lične poruke u vremenskoj kapsuli uz naslovne stranice dnevnih novina kao pozitivnu poruku budućim generacijama.
Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

1 KOMENTAR

Comments are closed.