Predsednik Pastor razgovarao sa ambasadorom Austrije Johanesom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor primio je danas ambasadora Austrije u Republici Srbiji Johanesa Ajgnera.

U fokusu razgovora bili su partnerski i prijateljski odnosi Srbije i Austrije, kao i bliska saradnja AP Vojvodine i pojedinih austrijskih regija, a zajednički je izraženo zadovoljstvo zbog obostrane namere da se ti odnosi i u budućnosti dodatno osnažuju i obogaćuju.

Predsednik Pastor i ambasador Ajgner ocenili su kao veoma važnu činjenicu da ekonomski odnosi između dve zemlje mogu da se ocene kao veoma dobri, kao i to što austrijska preduzeća uspešno posluju i u AP Vojvodini. Pored mogućnosti za intenziviranje interesovanja austrijskih investitora u našoj zemlji, na sastanku je razgovarano i o značaju daljeg pospešivanja kulturne, naučne i svake druge saradnje.

Predsednik Pastor istakao je da je za AP Vojvodinu od velikog interesa da se strateški dokumenti o saradnji Vojvodine i austrijskih regija Štajerska i Gornja Austrija, koji su potpisani od strane Skupštine APV i Pokrajinske vlade tokom poslednjih deset godina, još bolje iskoriste za jačanje saradnje i njeno upotpunjavanje konkretnim sadržajima.

Izvor: Vlada Vojvodine