Poziv građanima da provere važnost ličnih dokumenata

0
Bolnica VITA Novi Sad
Načelnik Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Zorica Kasalica uputila je danas apel građanima da provere važnost ličnih karata i blagovremeno podnesu zahtev za zamenu ukoliko je njihov rok važenja istekao.

 

Kasalica je navela da se prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte izdaje potvrda o podnetom zahtevu, pri čemu svi šalteri MUP-a radnim danima rade u dve smene.

Takođe, kako je dodala, za građane koji žele da podnesu zahtev organizovan je rad i subotom i nedeljom, kako bi mogli da ostvare svoja prava, uključujući i biračko pravo.

Prilikom podnošenja zahteva za zamenu ovog dokumenta potrebno je poneti isteklu ličnu kartu, kao i dati saglasnost da MUP po službenoj dužnosti pribavi izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu, ukoliko to građanin želi, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, ukoliko je građanin već posedovao biometrijsku ličnu kartu nije neophodno pribavljati dokumentaciju, s obzirom na to da u bazama Ministarstva postoje podaci.

Izvor: Vlada Srbije