Požari i dalje prete u Hrvatskoj i Crnoj Gori

0
Bolnica VITA Novi Sad

U regionu i dalje bukte požari. U okolini Splita još nisu svi požari ugašeni, vatra i dalje gori u Kučinama i Mravincima, a ogromni stubovi dima uzdižu se prema nebu, prenosi index.hr.
Požar na poluostrvu Luštica u Crnoj Gori i dalje pravi probleme vatrogascima. Mediji prenose da je vetar značajno oslabio, te da je situacija malo bolja.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kontaktirao je je ministarstva odbrane svih susednih zemalja zahvaćenih katastrofalnim požarima i ponudio im svu neophodnu tehničku i materijalnu pomoć.
„Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministar odbrane Aleksandar Vulin kontaktirao je ministarstva odbrane svih naših suseda zahvaćenih katastrofalnim požarima, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore kao i ministra policije Republike Srpske i ponudio svu neophodnu tehničku i materijalnu pomoć sa ciljem gašenja požara i sprečavanja većih posledica”, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Kako se napominje, Republika Srbija i njeni građani uvek će biti tu da pomognu kada je pomoć potrebna i da u teškim trenucima pokažu da se na njih može i treba osloniti.