Povećati broj odeljenja informatičkog smera

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov razgovarali su danas o prioritetima razvoja obrazovanja.

Govoreći o planu upisa u srednje škole, ministar Šarčević je naglasio da je potrebno povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama, jer je odavno jasno da je IT sektor siguran sektor za zapošljavanje.

Zahvalivši ministru na poseti, gradonačenik Markov je rekao da je na osnovu onoga što je Ministarstvo pokrenulo poslednjih meseci jasno da se stvari u obrazovanju menjaju nabolje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, tokom posete Kikindi ministar je prisustvovao konferenciji psihologa i tom prilikom istakao da će Centri za stručno usavršavanje biti nosioci obuka zaposlenih u prosveti, a te obuke će za rezultat imati mnogo kompetentnije direktore, nastavnike i saradnike.

Šarčević je zatim posetio Gimnaziju „Dušan Vasiljev“, a zatim i Osnovnu školu „Vasa Stajić“ u Mokrinu.

Nakon obilaska ministar je istakao da je reč o veoma uspešnoj školi, koja, uprkos tome što je seoska, ima veoma razvijen informatički i robotički deo nastave, i izrazio uverenje da će postati deo projekta E-prosveta.

O planiranim izmenama u oblasti obrazovanja u narednom periodu ministar je upoznao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Severno banatskog okruga.

Izvor: Tanjug