Potpisano više dokumenata o saradnji sa Republikom Srpskom

0
Bolnica VITA Novi Sad
Predstavnici vlada Republike Srbije i Republike Srpske potpisali su danas, nakon zajedničke sednice koja je održana u Palati Srbija u Beogradu, više dokumenata o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, infrastrukture kvaliteta, kulture, kao i poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisali su Memorandum o saradnji dveju vlada u oblasti vazduhoplovstva.

Potpisan je i Sporazum o saradnji u oblasti infrastrukture kvaliteta između Ministarstva privrede Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, a paraf na taj dokument stavili su ministri Goran Knežević i Zlatan Klokić.Takođe, potpisani su i Memorandum o saradnji između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske za period od 2017. do 2021. godine.

Potpisan je i Memorandum o saradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srbije.


Ana Brnabić poručila je danas da je saradnja sa Republikom Srpskom, na konferenciji za novinare, koja je održana nakon zajedničke sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske u Beogradu, da Srbija ima posebne odnose sa Republikom Srpskom i da postoji mnogo stvari koje ih povezuju.

Saradnja sa Republikom Srpskom je visoko na listi prioriteta vlade Srbije, kao i da postoji puno oblasti i konkretnih projekata i planova u kojima saradnja ove dve zemlje treba da se intenzivira, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da treba intenzivirati prekograničnu saradnju i u tom smislu iskoristiti fondove Evropske unije koji su za to namenjeni.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je posebno zadovoljstvo usvajanjem Akcionog plana za razvoj Podrinja, čiju će implementaciju pomoći i Vlada Srbije.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR