Potpisan sporazum OPENS-a i Privredne komore Vojvodine

0
Foto: pkv.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i koordinator Omladinskog saveza udruženja „Omladinska prestonica Evrope Novi Sad – OPEHS“ Vukašin Grozdanović potpisali su u utorak, 4. jula 2017. godine Protokol o saradnji u prostorijama PKV.

Svrha potpisivanja Protokola jeste uspostavljanje saradnje sa zajedničkim ciljem uzajamne promocije i razvoja.

– Ta promocija obuhvatiće sve nivoe – lokalni, pokrajinski, nacionalni i međunarodni. Međusobna saradnja podrazumeva i logističko-tehničku podršku prilikom realizacije konferencija, donatorskih večeri i drugih događaja. Jedan od takođe veoma važnih ciljeva potpisivanja Protokola o saradnji, svakako je umrežavanje omladinskog sektora sa predstavnicima privrede, gde planiramo da sarađujemo i na razvoju zajedničkih projekata, rekao je predsednik Vučurević.

Iz OPENS-a su podsetili da su ovu godinu definisali kao godinu sporazuma i partnerstava, ističući da jedan od ciljeva svakako jeste povezivanje privrede i omladinskih organizacija i organizacija za mlade.

– Prvi koraci će biti prezentacije OPENS-a privrednicima. Recimo, na tim njihovim sastancima, okruglim stolovima razgovaraćemo o tome šta je to OPENS zamislio da uradi do 2019. godine, zašto je nama važno da sa svima sarađujemo, kako to želimo da Novi Sad izgleda 2019. godine, koja je uloga mladih u Novom Sadu 2019. i kako tamo zajedno možemo stići, rekao je Grozdanović.

Nakon toga, u planu je da se pred kraj godine, kao kruna saradnje sa privrednicima, organizuje donatorska večera.

– Tu ćemo videti kakav smo rezultat uspeli da napravimo u narednih šest meseci i šta nas sve to očekuje u 2018, 2019. i 2020. godini, kao saradnja PKV, privrednika iz Vojvodine i OPENS-a, zaključio je Grozdanović.

Na sastanku održanom nakon potpisivanja Protokola, predsednik Vučurević i Vukašin Grozdanović, zajedno sa svojim saradnikom Draganom Markovićem, konstatovali su da postoji obostrana želja za unapređenjem i proširenjem dalje međusobne saradnje, a u narednom periodu će biti definisan akcioni plan.

Izvor: pkv.rs