Potpisan Sporazum o saradnji PKS i RAS

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež i v.d. direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) Željko Sertić potpisali su danas Sporazum o saradnji dve institucije, sa ciljem unapređenja zajedničkih aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta, razvoja poslovanja i povećanja investicija.

Sporazum formalizuje dosadašnje naše zajedničke aktivnosti i postavlja osnov za unapređenje i trajnu institucionalnu saradnju agencije i komore, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS. Ističe da je cilj saradnje PKS i RAS racionalnije korišćenje resursa u obavljanju srodnih aktivnosti, potpunija razmena informacija i analiza iz portfelja dve institucije – državne agencije i privredne asocijacije, usaglašavanje međusobnih aktivnosti i efikasnija podrška privredi.
„Kreiraćemo zajedničke proizvode i kvalitetne pakete usluga, bolje informisati privrednike o državnim projektima podrške i fondovima na koje mogu da računaju, efikasnije promovisati našu privredu u inostranstvu, potencijalnim investitorima i kupcima naših proizvoda, kao i inicirati mere za unapređenje regulatornog okvira“, objasnio je Čadež.
Željko Sertić, v.d. direktora RAS istakao je da RAS i PKS imaju različite misije, ali iste ciljeve – ekonomski rast na svim nivoima, regionalni razvoj, podizanje konkurentnosti i kapaciteta domaćih privrednika i kompanija.
„RAS radi na strateškim dokumentima, konkursima, programima podrške njihovom monitoringu i evaluaciji. Sporazum o saradnji PKS i RAS od izuzetnog je značaja, jer omogućava efikasnije korišćenje naših kapaciteta i, u zajedničkoj sinergiji, postizanje najboljih rezultata – porast BDP, veće zapošljavanje, rast plata, bolju naplatu poreza i drugo“, rekao je v.d. direktora RAS.
Sporazum predviđa razmenu informacija, ekonomskih analiza, prezentacije investicionog potencijala Srbije, podršku izvoznoj privredi, izradu programa za uključivanje u lance dobavljača i druge aktivnosti.

Izvor: PKS