Posao za još 1.000 zdravstvenih radnika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar zdravlja Zlatiabor Lončar najavio je danas da će do kraja godine u zdravstvenim ustanovama u Srbiji biti zaposleno još 1.000 zdravstvenih radnika.

Lončar je naglasio da je od početka godine zaposleno 1.644 lekara i zdravstvenih tehničara, a da je u poslednje tri godine odobreno 4.000 specijalizacija.

Deo lekara koji su zaposleni od početka godine primio je danas u Palati Srbije ministar Lončar i tom prilikom rekao da su oni budućnost srpskog zdravstva.

„To su ljudi koji treba da budu u prvom planu, koji treba da stoje ovde i govore o svojim uspesima i dostigunićima i profesionalnim usavršavanjima“, rekao je Lončar.

On je podsetio da se posle nekoliko decenija u Srbiji ponovo grade bolnice, klinički centri, nabavljaju novi akceleratori, ali da ništa od tih ulaganja neće vredeti ako se ne nastavi ulaganje u ljude.

„Vrlo dobro znamo šta smo zatekli kada smo došli – neko je tada mislio da je dobro da se ne odobravaju specijalizacije, da u pojedinim zdravstvenim ustanovama ima više vozača nego lekara, što je sve bio siguran put da se srpsko zdravstvo uruši“, rekao je Lončar.

Izvor: Tanjug/RTV