Popović: Vlada Srbije vodi politiku isključivo u interesu ove države

0
Bolnica VITA Novi Sad

Rusija je jedan od naših najbližih i najiskrenijih prijatelja i zemlja sa kojom Srbija ima stratešku saradnju, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović u intervjuu za rusku državnu agenciju Tass, i dodao da je to njegov stav, ali i činjenica koja je dokazana brojnim prijateljskim gestovima Rusije prema našem narodu i državi u prošlosti.

On je, na pitanje da li mu smeta njegova „rusofilska“ prošlost u prozapadnom kabinetu Ane Brnabić, istakao da „vlada vodi politiku isključivo u interesu Srbije“.

„Zato se ne bih složio sa ocenama da je ona prozapadna, jer Vlada odlično razume i podržava razvijanje političkih i ekonomskih odnosa sa Rusijom jer je to upravo u interesu moje zemlje. Kao što sarađujemo i sa zapadnim državama kada je to u interesu Srbije“, naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima, politika koju zastupa koalicija SNS predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske narodne partije, dobila je najveću podršku naroda na izborima, a to je politika koja definiše dve veoma važne tačke u odnosima Srbije i Rusije.

Izvor: Tanjug