Popović: Nemam “ofšor” kompanije, nikada nisam krio svoju imovinu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor“ zonama, koje se pominju u istraživanju “Rajski papiri”. 

Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije”, naveo je Popović u izjavi za javnost.

Popović ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PWC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u “ofšor” zone. Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, naveo je on.

“Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu” rekao je Popović.

On navodi i da je u istraživanju “Rajski papiri” verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio.

“Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije” istakao je ministar Nenad Popović.

Agencija za borbu protiv korupcije: Sve je prijavljeno po zakonu

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je danas da je uvidom u Registar imovine i prihoda utvrđeno je da je ministar bez portfelja Nenad Popović prijavio imovinu i prihode na način kako je to propisano Zakonom, na dan stupanja na funkciju.

“Da li će objavljene informacije biti relevantne za pokretanje postupka, na primer, vanredne provere podataka o imovini i prihodima ili nekog drugog postupka u okviru ovlašćenja Agencije, prema ministru Nenadu Popoviću, biće predmet ocene i provere Agencije”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Agencije.

Navodi se i da će Agencija za borbu protiv korupcije proveriti i sve relevantne informacije u odnosu na bilo kog drugog javnog funkcionera koje se budu pojavile u dokumentima nazvanim “Rajski papiri”.

Izvor: srbijadanas.rs

POSTAVI ODGOVOR