Pomoćnik gradonačelnika Ivan Siler primio studente prava

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler zajedno je sa direktorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sinišom Jokićem primio studente prava iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Evropsko udruženje studenata prava – ELSA Novi Sad organizator je ove posete, a cilj je povezivanje studenata prava iz regiona i Evrope.
– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim svoje buduće kolege pravnike koji su u poseti Novom Sadu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju sa našim gradom, koji osim što je univerzitetski centar, ove godine se ovenčao sa dve titule, kada je proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine – rekao je Ivan Siler i ukazao na značaj ovakvih programa, koji pružaju mladim ljudima mogućnost za razmenu iskustava i sticanje novih prijateljskih i poslovnih veza.
Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić je tom prilikom studentima u Gradskoj kući održao kratko predavanje o istoriji Novog Sada i upoznao ih sa bogatom kulturnom tradicijom i istorijskim nasleđem grada.

Izvor: Brif.rs