Pomoć za Svratište za decu i Dom u Veterniku

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa generalnim direktorom “Lukoil Srbija” AD Igorom Semeničevim prisustvovao uručenju vaučera koje je kompanija „Lukoil“ dodelila Svratištu za decu ulice i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku u okviru projekta iz oblasti društveno-odgovornog poslovanja pod nazivom „Dobra energija pokreće dobra dela“.

– Zahvaljujući društveno-odgovornom poslovanju kompanije „Lukoil Srbija“ obezbeđena je novčana podrška za dve veoma značajne ustanove u Novom Sadu. Drago mi je da su toj kompaniji podršku pružili Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu i OPENS, tj. mladi u Novom Sadu kako bi ova akcija bila dobro koncipirala, a novčana sredstva kvalitetno opredeljena. Ovo je dobar pobednički spoj i želim im da nastave sa takvom saradnjom, ali i da pozovem ostale društveno-odgovorne kompanije u našem gradu da se pridruže raznim projektima Grada koji su u interesu, pre svega, Novosađana – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Jednomesečna humanitarna akcija koju je ta kompanija sprovela na benzinskim stanicama Novog Sada uz podršku Grada Novog Sada i OPENS 2019 završena je 25. juna ove godine, a građani su dali svoj doprinos tako što su se angažovali glasanjem za ustanove koje će dobiti ukupno pola miliona dinara za nabavku opreme koja im je potrebna.

Direktor “Lukoil Srbija” AD Igor Semeničev istakao je da mu je drago što je ta kompanija imala mogućnost da aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice u kojoj posluje i razvija uspešnu i kako je rekao, korisnu saradnju sa Gradom Novim Sadom. On je takođe dodao da je ovakva vrsta akcije neophodna, kao i to da će nastaviti da pružaju podršku društveno-odgovornim projektima.

Koordinator OPENS Vukašin Grozdanović rekao je da je 2017. godina označena kao godina partnerstava.

– Drago  mi je da smo sa kompanijom „Lukoil Srbija“ i Gradom Novim Sadom  pokrenuli ovu kampanju i realizovali je, i to je primer kakvih ćemo još kampanja imati u naredne tri godine. Ovakva partnerstva nam pomažu da pokažemo kako možemo da napravimo stvarnu promenu na lokalu radeći ono što volimo i zbog čega smo dobili titulu Omladinske prestonice Evrope – rekao je Vukašin Grozdanović.

Novosađani su bili aktivno uključeni u akciju i svojim glasovima su doprineli da se novčani fond raspodeli tako što će ustanova koja prikupi više glasova dobiti opremu ili druge potrepštine po sopstvenom izboru u visini 300 000 dinara, a drugoplasirana ustanova u visini 200 000 dinara. Nakon prebrojavanja glasova, ustanovljeno je da će Dom u Veteniku dobiti ukupno 300 000 dinara, dok je Svratište ostvarilo pravo na 200 000 dinara.

Predstavnice Svratišta za decu ulice i Doma za decu i omadinu ometenu u Veterniku Daliborka Batrnek-Antonić i Olivera Uglješić-Abut su preuzele vaučere i tom prilikom se zahvalile kompaniji „Lukoil Srbija“, Gradu Novom Sadu, timu OPENS 2019 i svim Novosađanima koji su doprineli tome da baš te ustanove dobiju novčana sredstva.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.