Pomoć ugroženim porodicama u Bogojevu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Iz tekuće budzetske rezerve, Pokrajinska vlada danas je izdvojila 960.000 dinara, koja će usmeriti Opštini Odzaci za nabavku robnih paketa sa hranom, sredstvima za higijenu i neophodnim stvarima za decu, za 32 porodice iz Bogojeva, ugrožene u olujnom nevremenu koje je zadesilo ovo mesto 11. jula ove godine. Pojedinačna vrednost paketa za svaku porodicu iznosi 30.000 dinara.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici kojom je predsedavao Igor Mirović, donošenjem rešenja o davanju saglasnosti, stvorila potrebne preduslove za dalje aktivnosti na izgradnji i adaptaciji više zdravstvenih ustanova, čiji osnivač je AP Vojvodine.

Data je saglasnost Kliničkom centru Vojvodine za ishodovanje rešenja o odobrenju izvođenja radova na rekonstrukciji Klinike za bolesti uva, grla i nosa, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinike za ginekologiju i akušerstvo, kao i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine – za ishodovanje građevinske dozvole za izgradnju Odseka za magnetnu rezonancu.

Izvor: Brif.rs