Politički odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas izaslanika za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Kristijana Helbaha, saopštavaju iz kabineta predsednika republike Srbije.

Predsednik Vučić i nemački izaslanik izrazili su zadovoljstvo što su politički i ekonomski bilateralni odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u novijoj istoriji, kao i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.

Nemački diplomata je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana. Srpski predsednik je naglasio da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, sa ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na implementaciji mera sa ciljem unapređenja vladavine prava i slobode izražavanja.

Predsednik Vučić i izaslanik Helbah takođe su naglasili potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Izvor: predsednik.rs

 

POSTAVI ODGOVOR