Pokrajinska vlada usvojila predlog o dodatku za treće dete

0

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao Igor Mirović, usvojila Informaciju o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budzetu AP Vojvodine za 2016. godinu.

Prema ovom dokumentu, tekući prihodi i primanja budzeta su sa prenetim sredstvima iz ranijih godina ostvareni u iznosu od 62,8 milijardi dinara (ili 101,3 odsto od planiranog). Rashodi i izdaci budzeta izvršeni su u iznosu od 57,03 milijardi dinara (odnosno 91,96 odsto od planiranog). Planirani budzetski deficit za 2016. godinu iznosi 3,1 milijardu dinara, a ostvaren je budzetski suficit u iznosu od 2,4 milijarde dinara.

Budzet za 2016. godinu realizovan je kroz 60 programa sa 199 programskih aktivnosti i 51 projektom, a konačan finansijski rezultat i svi ostali pokazatelji poslovanja pokrajinskog budzeta biće utvrđeni završnim računom budzeta za 2016. godinu.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade usvojen je i predlog rešenja o iznosu novčane pomoći porodicama u kojima se rodi treće dete, čime, nakon isplaćenih svih obaveza za prethodnu godinu, počinje i isplata od 12 000 dinara mesečno u 2017. godini. Oko 4 200 porodica u Vojvodini ostvaruje pravo na ovu pomoć, za koju je u pokrajinskom budzetu planirano 660 miliona dinara.

Danas je, između ostalog, za pravobranioca AP Vojvodine na period od pet godina postavljena Vesna Ivančić, diplomirani pravnik iz Novog Sada.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.