Podignut stepen pripravnosti zbog najavljenih padavina

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je taj sektor, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove na to da podignu stepen pripravnosti.

Marić je objasnio da se radi i 24-časovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, što će biti nastavljeno sve do prestanka najavljenih padavina.

On je preneo da se, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u narednih 48 sati očekuje veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima.

Prema njegovim rečima, zbog toga su moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

Pomoćnik ministra je ponovio da je Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio upozorenje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi 24-časovni monitoring svih pritoka i da se reaguje po potrebi.

Svi kapaciteti Sektora u narednih 48 časova biće stavljeni u potpunu pripravnost dok padavine ne prođu, zaključio je Marić.

Izvor: Vlada Srbije