Počinje primena kontramera prema Prištini

0
Bolnica VITA Novi Sad
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će naša zemlja početi sa primenom određenih kontramera nakon najava iz Prištine da neće promeniti odluku o uvođenju dažbine na uvoz brašna.
Ljajić je u skladu sa tim istakao da zvaničnom Beogradu ništa drugo nije preostalo nego da od danas počne sa primenom određenih kontramera, koje će se sukcesivno pojačavati zavisno od razvoja situacije.

On nije precizirao o kakvim se konkretno potezima radi, ali je istakao da će Vlada Srbije, za razliku od kosovske strane, uvoditi samo one mere koje su u skladu sa međunarodnim standardima.

Nikakve mere koje mogu da budu protiv CEFTE ili Evropske komisije nećemo preduzimati, već sve ono što je u skladu sa našim zakonima, ali ćemo dati vrlo jasan signal da više ne možemo tolerisati ovakvo ponašanje i uvođenje mera koje nemaju nikakav realni osnov, naglasio je Ljajić.

Ovde je, kako je ukazao, reč o uvođenju mera protiv čitave mlinarske industrije u Srbiji i nema ni govora o tome da je bilo dampinških cena.

Srbija se danas obratila pismom evropskom komesaru za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu jer želi da od njega dobije odgovor da li je ovo evropsko ponašanje, naveo je potpredsednik Vlade.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR