Počinje festival nošnje, nakita i oglavlja „Biserna grana“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Festival nošnji, nakita i oglavlja „Biserna grana” počinje danas, a trajaće do 8. oktobra u Novom Sadu i Futogu. Program festivala sadrži defile učesnika glavnim ulicama grada, reviju nošnji, večernji koncert etno-muzike, kao i tri izložbe, navodi Dnevnik.

Prvog dana festivala (5. oktobar), od 19.30 sati biće otvorena izložba „Govor šara – ćilimi iz zbirki Muzeja grada Novog Sada” autorke Dušanke Marković. Izložba će biti postavljena u Kulturnom centru „Mladost” u Futogu, Ulica cara Lazara 42. Posetioci će moći da je pogledaju svaki dan od 17 do 20 sati do 12. oktobra.

„Biserna grana” prezentuje folklorno bogatstvo Srbije i zemalja u regionu, kada će posetioci moći da vide mnoštvo tradicionalnih narodnih nošnji, nakita, ćilima i drugih autentičnih materijala, kao i način njihove izrade. Ove godine festival se održava deseti put. Organizator je Kulturni centar „Mladost” Futog, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada te uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Izvor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR