Počeo Sajam sporta u Novom Sadu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ovogodišnji Sajam sporta koji se održava u okviru manifestacije “LORIST“, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, otvorio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Gradsko veće i Gradska uprava za sport i omladinu u programe na Sajmu su uključili sve zainteresovane za sportske aktivnosti.

Putem Saveza za školski sport animirane su škole i na taj način nastavljen je program “Sport u škole“. Narednih dana biće promovisani sportski klubovi, paraolimpijci, različite rekreativne aktivnosti, kao i aktivnosti za osobe sa invaliditetom i za najstarije sugrađane.

– Ovo je mesto na kome možemo videti ne samo neke od naših šampiona, već i kako se razvijao sport, čime treba da se ponosimo. Predstaviće nam se brojni klubovi, među kojima su i oni najpoznatiji i najtrofejniji, ali i oni klubovi u kojima se uče prvi koraci. Važno je da mladi nauče da iskonske vrednosti koje sport nosi sa sobom, postanu deo njihovog života i odrastanja. Velika uloga ove sajamske manifestacije je da promoviše ono što i novosadska gradska vlast u svom programu potencira – da sport postane dostupan svoj deci, da vratimo školski sport, da sva deca imaju priliku da uče da kroz bavljenje sportom žive zdravo, i da je on mnogo više od nadmetanja na terenu i borbe za medalje. Zato je ovaj sajam prilika da sve to promovišemo, ali i da vidimo neke naše šampione, koji su nam donosili toliko radosti – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Dešavanja na Sajmu zanimljivijim čine poligoni spretnosti, turniri u malom fudbalu i basketu “tri na tri“, boks mečevi u profesionalnom ringu, kao i pokazni u borilačkim veštinama. Između ostalog, međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko – rimskim stilom “Jovan Bogić – Pufika“, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu, na Sajmu sporta organizuje Rvački klub “Novi Sad“.

U halama i na otvorenom delu Sajmišta, od 5. do 7. oktobra predstaviće se više od 100 klubova sa teritorije Novog Sada, sportska udruženja i društva, savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena sportska oprema i rekviziti, a sadržaj će upotpuniti i edukativni programi namenjeni deci, rekreativcima i profesionalnim sportistima. Internacionalno humanitarno takmičenje “BarStrong“ biće održano 6. oktobra, kao i takmičenje u obaranju ruku.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR