Počeo 24. Biznis forum na Kopaonik

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na Kopaoniku je danas počeo 24. Biznis forum, koji će ove godine okupiti više od 1.000 učesnika i od kojeg se, prema najavama organizatora, očekuje da se nastavi dijalog o nastavku reformi i pitanjima koja se odnose na nastavak razvoja srpske privrede.

Forum je poceo intoniranjem himne „Bože pravde“, a zatim je učesnike pozdravio predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović koji im je poželeo dobrodošlicu i ukazao da je Kopaonik biznis forum postao najznačajnije mesto okupljanja privredne i političke elite.

Ekonomska politika od pre 24 godine, kada je organizovan prvi forum do danas, bila je protivurečna, ali su poruke sa Kopaonika bile jednoznačne, a to je da ekonomska tranzicija podrazumeva privatizaciju, kvalitetan pravni okvir, kao i izgradnju nezavisnih institucija, rekao je Vlahović i dodao da su se pri izboru ovogodšnje teme oranizatori rukovodili dobrim rezultatima Vlade Srbije.

Vlahović je istakao da Vlada Srbije sve do 2015. nije bila spremna za za drstične rezove i da se umesto primena mera štednje birao put odlaganja refmormi.

Izvor: Tanjug