Počela izrada novog akcionog plana za Strategiju reforme javne uprave

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da je u ovom momentu važno sagledati šta je urađeno do sada kako bi se dostigli planirani ciljevi iz Strategije reforme javne uprave, te da je za reformu uprave potrebno uključiti i najširu stručnu javnost.

Ružić je, otvarajući radionicu o izradi novog akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2018–2020. godine, istakao da je krajnji cilj stvaranje efikasne, servisno orijentisane javne uprave u službi građana i njihovih potreba.

On je ukazao na to da je fokus u prethodnom periodu stavljen na optimizaciju javne uprave i modernizaciju javnih usluga, a uspostavljanje razmene službenih evidencija, jednošalterskog sistema, koordinacija inspekcija, unapređenje procesa rada i upravljanja javnim politikama i stabilne javne finansije samo su neki od rezultata sprovođenja reformi u protekle tri godine.

Sada je važno da jasno sagledamo gde se nalazimo u 2017. godini i da se na osnovu identifikovanih nedostataka pomerimo još dalje u postizanju planiranih ciljeva iz Strategije reforme javne uprave, poručio je ministar.

Radionicom za izradu novog akcionog plana, Ministarstvo je počelo konsultacije i rad na utvrđivanju ovog dokumenta sa predstavnicima 12 nevladinih organizacija koje su izabrane preko javnog poziva, kao i sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština.

Pored predstavnika nevladinog sektora, na akcionom planu rade i predstavnici svih organa državne uprave – ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR