Pismo Srbije EU gotovo, na molbu Španije dostavljanje odloženo

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je tekst pisma za Evropsku uniju povodom katalonskog referenduma gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka neće sutra odneti u Brisel, već će na molbu Španije, biti dostavljeno kasnije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Vučić je objasnio na pres konferenciji da će pismo, ozbiljno i temeljno, premijerka potpisati posle posete Briselu, kada dobije saglasnost vlade.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega – kako Katalonija ne može, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla da se proglasi legalnom.

„Moja je dužnost kao predsednika da kažem na svakom mestu kako je teško za srpski narod da razume različite aršine i principe koji se primenjuju kad je u pitanju Srbija“, rekao je Vučić, dodavši da je u tom smislu zahvalan i Stilijadesu, ali i Mogerini, jer „žele mir i pomažu da ga sačuvamo kroz užasno teške razgovore s kosovskometohijskim Albancima“.

„To radimo da bismo sačuvali naše ljude i predvideli svoju budućnost. Govorio sam o tome i zato što tu pravde za Srbe i Srbiju nema“, primetio je predsenik Vučić.

Izvor: Tanjug/RTV

POSTAVI ODGOVOR