Petnica poziva talentovane osnovce za Letnju naučnu školu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Počelo je prijavljivanje osnovaca za Letnju naučnu školu u Petnici, koji se u septembru organizuje za učenike osmog razreda osnovne škole.

Rok za prijavljivanje kandidata, za dvonedeljni naučno-obrazovni program, je 15.maj, a izbor učesnika će obaviti stručni tim IS Petnica.

Za program u Petnici mogu se prijaviti učenici sedmog razreda, koji će od septembra biti osmaci, a koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu i koji dobro vladaju školskim gradivom.

U Letnjoj naučnoj školi zainteresovani učenici uvode se u osnovne metode nauke i istraživačkog rada, saopštila je Istraživačka stanica Petnica.

Učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva, kao i kroz rad različitih radionica računari, fotografija, novine, muzika.

„Cilj ove letnje naučne škole nije da se neke stvari nauče, koliko da polaznici steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke“, kaže programski direktor u Istraživačkoj stanici Petnica Nikola Božić.

Izvor: tanjug