Perspektive razvoja Odbrambene industrije Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministri odbrane i privrede Zoran Đorđević i Goran Knežević i direktor Jugoimport SDPR-a Jugoslav Petković razgovarali su o perspektivama za razvoj Odbrambene industrije Srbije u narednom periodu.

Imajući u vidu da je reč o jednom od najbitnijih segmenata za razvoj nacionalne ekonomije, Đorđević, Knežević i Petković su analizirali kretanja u toj oblasti da bi sagledali mogućnosti budućih ulaganja u Namensku industriju, kako bi u godinama koje slede bila premašena cifra od milijardu dolara izvoza te grane.

Naime, ukoliko nivo ulaganja bude prema očekivanjima, u ovoj godini očekuje se vrednost izvoza veća za 20 procenata u odnosu na 2016. godine, kada je  vrednost izvoza iznosila 483 miliona dolara, što će svakako doprineti i rastu zaposlenosti u Odbrambenoj industriji.

Na sastanku su sumirani i rezultati učešće predstavnika srpske namenske industrije i Ministarstva odbrane na 13. međunarodnoj izložbi naoružanja i vojne opreme IDEX 2017 u Abu Dabiju,  gde je prezentacija naše odbrambene industrije privukla izuzetno veliku pažnju.

Izvor: Ministarstvo Odbrane